14 Oct

Proiectul aprobat prin Programul ERASMUS + , nr. 2019-1-RO01-KA102 -061958 , cu titlul “ASISTENTUL MEDICAL – UN PROFIL PROFESIONAL EUROPEAN”, va fi implementat de Colegiul Nicolae Paulescu din Râmnicu Sărat , în perioada 01.10.2019-30.09.2020, în parteneriat cu 3 instituţii medicale de îngrijire a pacienâilor vârstnici din Valencia , Spania , cu sprijinul Universal Mobility SL.

Scopul proiectului este acela de a oferi  formare de calitate elevilor , în vederea dezvoltării de competenţe adaptate nevoilor reale ale societaţii , în vederea facilitării inserţiei profesionale.

Obiectivele  se referă la achiziţionarea  unor competenţe de specialitate adaptate pieţei muncii , îmbunătăţirea compeţentelor lingvistice si interculturale a capacităţii de adaptare la nevoile pacienţilor si comunităţii, îmbunătăţirea motivaţiei , conştientizarea cu privire la stereotipurile legate de persoanele vârstnice , internaţionalizarea curriculum-ului si dezvoltarea institutională.

Pe parcursul proiectului vor avea loc 2 fluxuri de mobilităţi :

  • Flux 1 –luna  6 vor participa 9 elevi , din anii de studiu 3 , specializarea asistent medical generalist , Valencia , Spania;
  • Flux 2 – luna 9 vor participa 9 elevi , din anii de studiu 3 , specializarea asistent medical generalist , Valencia , Spania.

Pe durata stagiului elevii vor desfasura 160 ore de practică ,pe durata a 4 săptămâni . Tematica stagiului elevilor se va axa pe “Neurologie si nursing in neurologie” , respectiv “Geriatrie , gerontologie si nursing specific”.

Faptul ca proiectul se desfăşoară în străinătate, în unităţi medicale pentru îngrijirea seniorilor  constituie un avantaj deosebit din mai multe motive.

In Romania, în practica medicală curentă , nu există o preocupare pentru îmbătrânirea  activă , asigurarea demnităţii persoanelor vârstnice şi îmbunătăţirea autonomiei si independenţei acestora.

 In urma participării la stagiul de formare , elevii vor avea ocazia să vadă lucrurile şi dintr-o alta perspectivă  unde accentul cade pe asigurarea calităţii vieţii acestor personae , pe recuperare si redobândirea autonomiei.